Wonen in Wolphaartsdijk

In Wolphaartsdijk is het heerlijk vertoeven. Een toeristische trekpleister en een bruisend ondernemersklimaat.

Wonen in Wolphaartsdijk – er zijn nog regelmatig mensen die geen idee hebben van de levendigheid en het niveau van voorzieningen in dit dorp. Naast het feit dat je binnen 10 minuten op de markt in Goes kunt staan en met een kwartiertje in de auto Middelburg binnenrijdt, betekent het dat je in Wolphaartsdijk werkelijk alles kunt vinden wat je maar nodig hebt.

Het wonen in Wolphaartsdijk is absoluut aan te raden. Als ‘buitenstaander’ wordt je snel en makkelijk opgenomen in de gemeenschap. Zeker als je regelmatig eens een boodschapje doet bij de plaatselijke ondernemers. Zoals gezegd zijn de voorzieningen van een zodanig niveau dat je voor je dagelijkse benodigdheden het dorp niet hoeft te verlaten. Dat is zeker handig voor mensen die afhankelijk zijn van openbaar vervoer, of wat minder makkelijk van huis kunnen.

 

Bereikbaarheid

Juist omdat Wolphaartsdijk zo centraal gelegen is tussen Goes en Middelburg, met bovendien de uitvalswegen naar Zierikzee, Rotterdam en Antwerpen op korte afstand, is dit dorp ontzettend geschikt voor mensen die in één van de genoemde plaatsen werken, maar liever wat landelijker willen wonen.

Wolphaartsdijk heeft goede verbindingen met omliggende regio’s in Nederland en België. Elk uur rijdt er een intercity van Goes via Rotterdam naar Schiphol en Amsterdam. Ook Antwerpen en Brussel zijn per trein snel te bereiken. De A58 biedt een filevrije autoroute naar Brabant. De Deltaweg (A256/N256) verbindt Goes via de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden direct met Rotterdam en Europoort. De Westerscheldetunnel garandeert een snelle verbinding van midden-Zeeland met Terneuzen en Gent.

 

Woningaanbod

Wolphaartsdijk heeft een leuk woonaanbod met woningen in allerlei prijsklassen, soorten en maten. De plaatselijke makelaar kan je daar zeker heel wat meer over vertellen.

Tevens is er nog ruimte voor nieuwbouw in het dorp. De wens om meer mogelijkheden voor uitbreiding in Wolphaartsdijk heeft geleid tot de nota ‘uitbreiding Wolphaartsdijk’, waarbij men gekomen is tot ‘dorps bouwen met ruimte voor ruime kavels en met kavels midden in de natuur, met uitzicht op het buitengebied’. De meest geschikte locatie die hiervoor gevonden en aangewezen is bevindt zich aan de oostzijde van Wolphaartsdijk. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer P. Wielhouwer van de Gemeente Goes.

 

Recreatie

De nabijheid van het recreatiegebied “Het Veerse Meer”, “De Piet”, campings, havens, wandel- en fietsroutes geven je nagenoeg dagelijks het gevoel dat je een beetje op vakantie bent. Zoveel mogelijkheden om te ontspannen binnen handbereik, dat is echt genieten.

Na aanleg van de Deltadammen is in 1961 het Veerse Meer ontstaan. Het meer is geliefd bij watersporters en heeft langs de oevers uitgestrekte recreatie- en natuurgebieden. Wolphaartsdijk, het watersportcentrum van Zuid-Beveland, ligt direct aan het Veerse Meer. Naast de vele jachthavens zijn hier twee belangrijke recreatiegebieden, “De Piet” en “Schelphoek”. Vooral de Schelphoek is ideaal voor kinderen. Al wadend zijn de eilandjes Sabbingeplaat en Speelplaat te bereiken. Tussen deze twee recreatiegebieden ligt een groot natuurgebied: de Middelplaten.

Ook als sporter zijn er vele mogelijkheden in en rond het dorp. Denk hierbij aan wielrennen, mountainbiken, hardlopen, wandelen, skeeleren. De vele rustige en mooie landelijke wegen bieden hiertoe volop gelegenheid. Daarnaast zijn er diverse sportverenigingen zoals oa.:

  • VV Wolfaartsdijk
  • Tennisvereniging W.P.D.
  • Zeilschool De Viking
  • Watersportvereniging Wolphaartsdijk

De apotheekhoudend huisarts zorgt voor een goede medische voorziening.

Wonen in Wolphaartsdijk – zoals gezegd een aanrader!

 

 


Deze website is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Goes

© 2019 Welkom Wolphaartsdijk.